Hvad, hvor og hvem er Tottenham?

superspurss billede
Offline

Nu er søndagen forfærdelige kamp kommet lidt på afstand, og jeg vil gerne prøve at trække nogen af de diskussioner, som foregår i boksen over i forum.. Mine tanker, i det her oplæg ligger i, hvem er det vi vil sammenligne os med, hvad vores forventniger kan/bør være, og hvordan vi vil nå de forventniger?

Da jeg blev fan af klubben for en 15 år siden, der lå vi som regel på en placering, der tilsvarer det antal år. I midten af 00'erne fik vi to femtepladser i træk, og siden har vi, mere eller mindre, været en del af den bedre del af ligaen. Vi fik senere en spansk træner, som gav os en fantastisk ligacupsejr, men efterfølgende kørte galt med holdet, og efter et trænerskifte nåede vi en respektabel syvendeplads. Sæsonen efter blev en fantastisk historie kronet af sejren over City på udebane, og vi var klar til Championsleague, som jeg mener, at vi tog med storm.

Nu står vi her, en del år efter og higer stadig efter den forjættende fjerdeplads. Og jeg tror de fleste herinde er enige om, at vores hold ikke på papiret kan følge med de helt store klubber i England. Det gælder både i spillermateriale, omsætning og navn.

Så kan vi virkelig mene, på nuværende tidspunkt, at vi skal være en del af top-4?
Jeg syner hellere vi skal fokusere på det, vi gør i denne her sæson. At udvikle egne talenter og hente unge spillere ind, som vi kan bygge videre på.. Vi er ikke dårligere til at købe spillere end de andre, hvor mange overbetalte skodkøb har City, United, Liverpool og Chelsea (og nu også Arsenal) ikke lavet? De har bare råd til at købe flere, når deres dyre indkøb ikke slår igennem.

Og er det de hold (de fem store over os) vi skal sammenligne os med?
Det synes jeg at vi skal, for vi har vist, at vi, på vores måde, kan spille op med dem. Vores sejre over Chelsea og Arsenal viser, at vi kan konkurrere med dem, selvom vores klub er opbygget på en anden måde. Og vi skal altid sigte op! Og vi gør det bedre end de hold, som i udgangspunktet har samme forudsætninger som os, og det er rigtig flot, at vi gør det.

Og hvordan skal vi nå vores drømme om finaler og Champions League?
Jeg synes vi skal fortsætte det spor, som vi er startet på nu. Vi havde for et par år tilbage en fantastisk hold, som hørte til helt i toppen, men det havde vi ikke, fordi vi købte store navne ind, det fik vi på god købmandskab og på spillere, som vi selv havde været med til at udvikle. Og Jeg håber inderligt, at vi fortsætter med de tanker, for det tror jeg er måden, vi bygger et hold op igen, som gør, at vi kan nyde at se fodbold tirsdag og onsdag aften.

- Ceterum censeo Emirates esse delendam