Manager kontra Sportsdirektør/Head Coach

spursfcs billede
Offline

Det virker som om der er meget delte meninger her på siden om hvilken funktion en sportsdirektør/ Head Coach har, samt hvem der har ansvaret for hvad.

Vil gerne lige have bekræftet om I deler min holdning til hvordan rollerne er fordelt mellem en Sportsdirektør og en Head Coach, eller om jeg er helt galt på den.

I min verden er sportsdirektøren ham med det overordnet ansvar for køb og salg af spillere, dvs. at det i vores klub er Baldini som i princippet altid står for køb af salg af spillere. Om han i alle tilfælde eller kun ind imellem inddrager Head Coach (AVB, TS, Poch) hvem han køber, er i princippet ligegyldigt i fohold til hvem som har det overordnet ansvar for handlerne.

Head Coach har ansvaret for træningen og har det overordnet ansvar for at vi levere på banen.

Organisationen er derfor pt. Levy, Baldini, Poch. Poch skal ønske spillere til Baldini og Baldini kan så i princippet selv vælge om han vil lytte til Poch eller om han vil købe sine "egne" spillere.

Når vi har en Manager (hvilket jeg selv foretrækker), så er det selvfølgelig ham der har det overordnet ansvar for alt vedr. køb og salg af spillere samt at vi levere på banen. Harry var manager ligesom AVB var det inden Baldini kom. 

Enig?

 

arayas billede
Offline

 Hvad er det overordnet ansvar så? Jeg kan sagtens give dig ret i at en sportsdirektør har det overordnet ansvar for den sportslige sektor, men jeg mener ikke at det er sportsdirektørens ansvar hvilke spillere der bliver købt, salg er lidt anderledes.

Køb af spillere: Sidste sæson er et glimrende eksempel på at vi havde en head coach som samarbejdede med en sportsdirektør. Vi hentede 7 spillere og jeg tror at avb godkendte alle 7 køb, det kan så godt være han gerne ville have haft Hulk og Willian, men Hulk var nok ik til salg og Willian vendte os ryggen, trods avb havde været i pressen om deres personlige forhold. Ansvaret for de spillere er selvfølgelig delt imellem head coach og sportsdirektør, ikke ligeligt fordelt i alle transfers men man må gå ud fra at der ikke findes transfers der ikke kan deles i mellem dem begge i en klub som vores. I fck, real madrig og Napoli er det anderledes da der i de klubber er tradition for at presidenter og sportsdirektøre køber spillere på egen regning som vi så det med Commoli under Jol med Bent købet. I min verden har avb det største ansvar for køb af spillere da det er ham der har godkendt dem til holdet.

Et eks. kommer her: Levy ringer til Arry og tilbyder Van der Vaart, Arry takker ja tak, altså Arry`s ansvar.

andet eks.: Baldini ringer til avb og tilbyder ham Khadeira, avb takker nej, altså avb`s ansvar.

3 eks: Baldini ringer ikke til Poch men køber Tevez, altså Baldinis ansvar.

Enig?

Salg af spillere er primært Baldinis administrative ansvar, men det Poch`s reele ansvar da vi må antage det er ham der har fortalt Baldini hvilke spillere han ik vil bruge. Omvendt kan han selvfølgelig på egen hånd, i samarbejde med Levy, sælge spillere som Eks.Bale uden Poch har noget at skulle have sagt...

Så selvom Baldini på papiret har det overordnet ansvar så ligger hovedansvaret for transfers generelt hos head coach... 

Our central defenders, Doherty and anthony Gardner were fantastic and I told them that when they go to bed tonight they should think of each other..... David Pleat 2004

markelholms billede

 Det giver slet ingen mening med en sportsdirektør i mit hoved. Vi så i sidste sæson hvor AVB var yderst utilfreds til hans sidste pressekonference som head coach for os, da han kun havde ønsket 2 ud af de 7 spillere, som Baldini stod for købet af. Kan ikke huske hvem det var, men mener det var Eriksen og Paulinho. 
Jeg vil foretrække at have en manager frem for det andet setup, da jeg syntes det kan få vores head coach til at stå i et lidt dårligt lys, hvis han ikke kan få spillerne til at præstere. Men hvis det ikke er ham der ville hente de spillere, kan han vel ikke stå til ansvar for at de ikke får nok spilletid eller at deres spidskompetencer ikke lige kan bruges i hans ønskede formation og spillestil. 

Baldini skal ud. Ingen tvivl ved mig. Lad Poch styrre både transfers og træningen, så kan han da i det mindste stå til ansvar hvis resultaterne ikke følger med. 

Ethievants billede
Online

 Jeg synes det giver god mening med en sportsdirektør, så ledes at træneren kun skal stå for at få holdet til at fungere, men det kræver jo så at Baldini og Poch , kan finde ud af at arbejde sammen, og Baldini ikke køber spillere, uden at Poch har godkendt dem...  

Baldini har jo et kæmpe netværk i verden , og kendt som en god spotter af spillere , plus en god forhandler...

 

Jeg selv tror at AVB i sidste sæson har godkendt alle spillere der er kommet til under hans ledelse, at det så ikke har været hans første prioritet hver gang , det er jo så det -...   

 

Men det virker til at Poch har fundet ud af hvilke positioner han gerne vil have forstærket, og nogenlunde ved hvilke spillere der skal ud, men det er en anden snak et andet sted Smile  

bjarkehs billede
Offline

 Vi har den sygeste forhandler i Levy... Ham og en manager er fint for mig. Men et eller andet sted er det træneren der skal bestemme synes jeg. Foretrækker han at være HC er det fint. For det er ham der skal have det til at fungere. Ikke sportsdirektøren!

spursfcs billede
Offline

Vækker lige den tråd til live igen...

Levy:

http://bleacherreport.com/articles/2269591-has-daniel-levys-transfer-pol...

Harry:

http://www.london24.com/sport/football/clubs/tottenham/redknapp_slams_to...

AVB:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/113003...

Igen, hvem er ansvarlig for køb af spillerne til vores klub. Igen er mit svar Baldini.

Hvad mener I?

 

arayas billede
Offline

 Svaret er givet fra Levy ganske officielt, Poch laver en liste over pladser han vil have forstærket, "kommisionen" (Levy, baldini, bloomfield) finder en liste med spillere, og Poch vælger hvem han vil have.... 

Om der kommer ændringer nu med Mitchell ved vi jo ikke....

Our central defenders, Doherty and anthony Gardner were fantastic and I told them that when they go to bed tonight they should think of each other..... David Pleat 2004

spursfcs billede
Offline

Ja, Levy kan vi selvfølgelig stole på....? Tror Levy har hårdt brug for at stille sig så godt som muligt over for medierne fans osv. ENIC OUT ses allesteder.....

Men det var heller ikke spørgsmålet. Jeg spurgte hvem er ansvarlig for indkøbene?

Harry mener i hvert fald det er sportsdirektøren, og at man som Head Coach ikke får de spillere man ønsker.

AVB siger selv han ikke har fået de spillere som han ønskede hos os. Så han må også mene det er sportsdirektøren.

Poch har haft meget travlt med at fortælle omverdenen at han "kun" er Head Coach. Så han peger også på sportsdirektøren.

Hvis man læser om Comolli og Baldini, så mener medierne også at de er ansvarlige...

 

Jeg er ret overbevist om at Baldini i samarbejde med scouts finder spillerne til Poch. Hvor meget Poch er involveret, er der jo ingen der ved. Det er muligt at Poch får lov at vælge, men hvem har han at vælge i mellem?

Der er spillere bl.a. Schneiderlein, og Musacchio som jeg er ret sikker på at Poch ønskede. Han fik Stambouli og Fazio i stedet... Hvem havde han ellers at vælge i mellem....?

jonaspoulsens billede
Offline

Jamen det er jo meget sort og hvid sat op Jacob.

AVB ønskede Oscar, Willian, Moutinho. Alle ved jo at vi var i tæt dialog med deres klubber samt spillerne. Desværre foretrak spillerne Monaco og Chelsea. Så klubben har da gjort hvad de kunne.

I sommers forsøgte vi os med MM og MS. Desværre forlangte begge klubber silly Money, hvilket gjorde det umuligt for os at hente dem. Så igen har klubben forsøgt at hente de spillere manageren ønskede. Derudover hævder Fazio at vi allrede forhandlede med ham i starten af juni. Så det lader til at han var af høj prioritet.

Man skal huske på at dette ikke er manager. Man kan ikke bare få hvem man vil have. For det første skal klubben ville sælge, og derefter skal spilleren selv ønske skiftet.

Og lad nu være med af smide at "levy er nærrig" kortet. Som det står skrevet mange steder er vores lønbudget lige til randen, så vi kan ikke bare smide kassen efter hvem vi vil.

Og som Araya skriver, så har klubben OFFICIELT udtalt at manageren selvfølgelig er med ind over købene. Indtil videre har jeg hverken hørt AVB eller Poch udtale at de ikke har godkendt de køb klubben har foretaget.

log ind eller opret konto for at skrive kommentarer